Què explica la Instantània d’informe de Google analytics 4 – GA4

T'explico les taules i gràfics més destacats de l'informe predeterminat del nou Google Analytics 4 i com et poden ajudar a prendre decisions sobre el teu màrqueting de continguts i usabilitat web per ajudar al teu públic a interaccionar amb tu

El Google Analytics 4 (GA4) és la nova aplicació per a l’anàlisi web i d’aplicacions. El recull de dades es basa en esdeveniments que registra la pàgina web o aplicacions per entendre millor el recorregut dels visitants.
En entrar a Google Analytics o clicar ‘Informe’ del menú lateral es mostra la instantània d’informes, una manera visual de representar l’activitat i informació dels visitants del teu lloc web o aplicació.
Aquí t’explico les taules i gràfics més destacats que hi trobaràs per defecte:

Usuaris i temps de navegació.

Aquest primer gràfic et presenta els usuaris que han iniciat sessió durant el període indicat. D’aquests veus quins són considerats com a nous visitants, és a dir que Google els reconeix com a primera vegada a la teva pàgina web. També indica el temps mitjà que tots aquests usuaris han dedicat a navegar pel teu lloc web i els ingressos que han generat si tens algun sistema de monetització (per exemple: botiga digital, subscripció o per la publicitat mostrada).

Et donarà una pista de la fidelitat, quantes visites són noves i quantes recurrents. El temps et servirà per valorar quina quantitat de contingut del teu web arriben a consumir.

D’on provenen els usuaris nous?

En aquest gràfic pots veure la font per la qual arriben els usuaris nous a la pàgina web. És a dir, des de quins canals digitals arriben els usuaris a la teva pàgina web. Per exemple: Cerques a Google, campanyes de publicitat, directament escrivint la teva web, des de les xarxes socials, a través del correu electrònic, etc. El desplegable superior et permetrà filtrar per canal d’interacció.

Molt útil per saber els canals que millor funcionen per conduir noves visites a la teva web i valorar aquelles en les que es pot millorar.

Usuaris per país

Aquesta gràfica et mostra la llista dels principals països des d’on es visita la teva pàgina web. Amb el desplegable superior pots filtrar entre tots els usuaris, usuaris nous o usuaris recurrents.

Molt útil per prendre decisions a l’hora de generar contingut segons: quin idioma utilitzar, la cultura dels usuaris de la teva web, si es vol fidelitzar usuaris o expandir-se en països potencials.

Quina ha sigut l’evolució dels usuaris actius?

El gràfic et servirà per veure patrons d’activitat dels usuaris pels últims 30 dies, 7 i 1. La interacció d’usuaris que hi ha hagut en qualsevol punt de l’interval de temps definit agrupat en 30, 7 i 1 dia.

Et servirà per valorar l’efectivitat de les accions comunicatives que hagis fet en un període de temps, siguin internes a la pàgina web o en canals externs. Per exemple, si has promocionat un nou contingut, hauries de detectar una punta d’activitat.

Fins a quin punt aconseguiu retenir els usuaris?

El gràfic Activitat dels usuaris per cohort mostra la retenció dels usuaris. És a dir, per setmanes sabràs si els teus usuaris tornen al teu lloc web.

Et servirà per detectar contingut o accions que assoleixen que les visites al teu lloc web tornin passat un temps, per tant, que capten i fidelitzen la teva audiència.

Quines pàgines i pantalles obtenen més visualitzacions?

Com el nom indica, amb aquesta taula sabràs quines pàgines específiques són més vistes, per tant, que interessen més als teus usuaris.

Aprofita per promoure aquelles pàgines més rellevants i analitzar les que menys visites reben per veure si les pots millorar i explicar millor.

Quins són els vostres esdeveniments principals?

Aquesta taula et magnifica les diferents interaccions amb la teva pàgina web, anomenats per Google com esdeveniments. Per exemple: quantes visualitzacions de pàgines es compten a la teva web, quantes vegades s’arriba al final d’una pàgina, la quantitat de descàrregues d’arxius es duen a terme, les visualitzacions de vídeos, les cerques internes al lloc web, etc.

Creua les dades amb els teus objectius plantejats per la web, s’estan complint?

Aquestes són les cartes bàsiques de l’informe inicial del nou Google Analytics. Aquest informe es basa en dades recollides i disponibles a la teva pàgina web o aplicació, és a dir de la teva audiència objectiva. Si alguna de les informacions t’és interessant, no dubtis en aprofundir i analitzar les dades. També pots generar els informes que necessitis per avaluar el funcionament de la teva web i l’assoliment dels teus propòsits a simple vista.