L’email màrqueting, converteix seguidors i interessats en nous clients

T’expliquem els beneficis d’utilitzar el correu electrònic com a eina del vostre màrqueting. Estalviareu temps, esforç i diners ja que us estareu comunicant amb el vostre públic, els qui són clients i els que d’alguna manera i en algun moment van decidir interessar-se en vosaltres que podran decidir seguir-hi interessats o no. També et compararem les xarxes socials i el email màrqueting i com combinen per millorar la relació amb el vostre públic i sumar més comandes.

El correu electrònic és una eina més del màrqueting, un canal de comunicació que et vincula amb aquell públic que s’ha interessat pels teus serveis o productes, sigui com a client o com a interessat en el projecte.

El màrqueting per correu electrònic és una inversió segura per a les propietaris de petites empreses. Per una banda exigeix un temps d’aprenentatge d’utilització de l’eina que podem considerar un cost d’únic pagament ja que es fa un sol cop. A partir d’aquí només requereix un manteniment de planificació de campanyes, creació dels mails a enviar i l’anàlisi d’interacció. Cada enviament de correu electrònic tindrà un retorn positiu, segur.

El 60% de la gent acceptem rebre correus electrònics vs. el 20% que estem d’acord en veure anuncis mentre naveguem per les xarxes socials.

Els correus electrònics són més efectius per vendre ja que un 6,05% dels receptors es converteixen en clients actius vs. l’1,9% d’usuaris a les xarxes socials que decideix comprar en veure un anunci.

Com probablement ja sabràs, el vostre proveïdors de correu electrònic (Gmail, Outlook, servidor privat, etc.) no està habilitat per a l’enviament massiu de correus electrònics a part de no tenir funcions de maquetació. Existeixen proveïdors de serveis d’email màrqueting, que compleixen per a tu la llei, els detalls tècnics i les funcions més destacades per al teu projecte com ara:

  • El disseny i personalització. El màrqueting per correu electrònic permet donar format al correu electrònic que estàs enviant. No és un simple text pla, sinó que el correu electrònic compta amb imatges, colors, enllaços i molt més.
  • La gestió de la llista de contacte. Aquestes aplicacions permeten la gestió de la teva base de dades de receptors dels teus correus electrònics. Per exemple, la subscripció de nous contactes, la definició de dades necessàries per a la subscripció, la segmentació de la base de dades, etc.
  • La creació de formularis de subscripció. El teu públic podrà subscriure’s i modificar les seves dades lliurement, tal i com demana la Llei Oficial de Protecció de Dades. La teva base de dades sempre estarà actualitzada i hi haurà aquella gent realment interessada en saber de tu.
  • L’automatització de comunicats. Podràs crear cadenes de correus electrònics per aquelles gestions simples, com per exemple un correu electrònic de benvinguda, l’enviament de les teves últimes novetats o l’enviament periòdic d’informació post-venta per al teu client.
  • L’anàlisi d’interacció. Per a cada correu enviat podràs saber si ha interessat, quina informació ha sigut la més rellevant i la quantitat de receptors, d’obertures del correu i com han interactuat amb la informació.

Et recomanem que apostis per incorporar l’enviament de correus electrònic al vostre pla de comunicació: estalviaràs temps de publicació i gestió i milloraràs l’atenció i relació amb els vostres clients. Ells us ho agrairan, t’ho diran les teves dades d’enviament.

Aprofita l’interés que genereu a través de les xarxes socials i convida a qui ho vulgui a subscriure’s a la vostra llista de correu electrònic. Aquesta és la combinació de màrqueting perfecta per convertir seguidors en nous clients.